Pečený čaj

16. listopadu 2014 v 15:19 | v-i-k-t-o-r-k-a |  Jídlo,..
Ahoj. Dnes tady pro vás mám pečený čaj. Je to geniální dárek na narozeniny,vánoce i svátek, nebo ho můžete použít jako kompot po jídle. Je to levné, jednoduché, originální a zvládne to každý!
Budeme potřebovat:
- 2 kg libovolného ovoce (jablka, hrušky, jahody, maliny, borůvky, ananas, rybíz, pomeranče, ostružiny, meruňky, broskve, třešně, hroznové víno, brusinky, višně, švestky, mandarinky, citrony,....)
- 1250 g cukru krystal
- 2 citróny
- koření (hřebíček, skořice, anýz...)
- 2 dcl vodky/griotky/rumu (není nutné)
- větší mísa
Jak na to:
1. Ovoce umyjte nakrájejte a oloupejte (jablka a hrušky loupat není nutné)
2. Do větší ísy nasypte ovocea promíchejte. Poté přidejte cukr a oloupejte a nakrájejte citrón, poté ho taky do mísy přidejte. Přidejte také alkohol a přiměřené koření.
3. Nyní si předehřejte troubu na 200 °C.Důkladně promíchanou směs přelijte do hlubšího pekáče a rozprostřete.
4. Pekáč dejte do trouby a nechte tam ovoce tak dlouho dokud nepustí šťávu (zhruba 45 minut). Pečení čaje často kontrolujte.
5. Během pečení si již připravte skleničky (stačí třeba ty od zavařeniny) do kterých budete pečený čaj dávat. Až je pečený čaj hotový začněte skleničky ještě horkou směsí pomalu plnit. Po zavíčkovaní je ještě na 5 minut obraťte vzhůru nohama.
DOBROU CHUŤ!

V-i-k-t-o-r-k-a.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama